lauantai 30. lokakuuta 2010

Savulohirisotto

Perjantaina oli mukava aloittaa viikonloppu ruuanlaiton ja viinilasillisen äärellä. Päätin palkita itseni työviikosta kunnon risotolla. Pienen mietinnän jälkeen päätin kokeilla savulohen yhdistämistä risottoon. Rakenteeltaanhan se on hieman haasteellista, eikä näytä ehkä parhaalta mahdolliselta, mutta maku oli kyllä mainio. Ohje on sovellettu Glorian ruoka ja viini -lehden nrossa 67 (2/2010) olleesta jättikatkarapurisotosta. Itse risottopohjan ohjehan on yleensä hyvin samantyyppinen, itse suosin kermattomia ohjeita.


Savulohirisotto (kahdelle)


1 rkl oljyä
50 g voita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 0,5 litraa kuumaa kasvislientä
1 dl raastettua parmesan-juustoa
200 g savulohta
mustapippuria


Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja noin puolet voista kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää riisi ja kypsennä sekoittaen keskilämmöllä, kunnes riisistä tulee läpikuultavaa. Kaada viini kattilaan ja jatka kypsentämistä sekoittaen. Kun viini on lähes imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä. Jatka kypsentämistä lisäten aina kauhallisen lientä kerrallaan kun edellinen kauhallinen on lähes imeytynyt. Kun riisi on kypsää (noin 18 minuutin jälkeen), ota kattila liedeltä. Lisää kala paloina, loppu voi sekä raasta parmesan risoton sekaan. Mausta tarvittaessa mustapippurilla. Suolaa savukalan lisäksi tuskin tarvitset.


Risottohan ei ole vaikea tehdä, mutta vaatii huomiota kypsymisensä ajan. Ehdottomasti vaivan arvoista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...